Clearfil Universal Bond Quick|Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

1.    Τι είναι ο Clearfil ΤΜ Universal Bond Quick;
Ο Clearfil Universal Bond Quick είναι ένας φωτοπολυμεριζόμενος συγκολλητικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της οδοντίνης, της αδαμαντίνης και των προσθετικών αποκαταστάσεων. Ο Clearfil ΤΜ Universal Bond Quick δεν χρειάζεται κάποιο χρόνο αναμονής, επίμονο τρίψιμο ή εφαρμογή πολλαπλών επιστρώσεων. Ανάλογα με την ένδειξη, ο συγκολλητικός χρησιμοποιείται ως αυτοαδροποιούμενος ή με τον αδροποιητικό παράγοντα K-ETCHANT Syringe για επιλεκτική αδροποίηση της αδαμαντίνης ή διαδικασίες ολικής αδροποίησης. Ο Clearfil Universal Bond Quick ενδείκνυται για άμεσες και έμμεσες αποκαταστάσεις.

2.    Ποιες είναι οι κλινικές ενδείξεις του Clearfil ΤΜ Universal Bond Quick;
Ο Clearfil ΤΜ Universal Bond Quick ενδείκνυται για:
1)    ʼμεσες αποκαταστάσεις χρησιμοποιώντας φωτοπολυμεριζόμενη σύνθετη ρητίνη.
2)    Επικάλυψη κοιλοτήτων ως προ-θεραπεία για τις έμμεσες αποκαταστάσεις
3)    Θεραπεία των εκτεθειμένων επιφανειών των ριζών
4)    Θεραπεία των υπερευαίσθητων οδόντων
5)    Ενδοστοματικές επιδιορθώσεις σε κατάγματα αποκαταστάσεων
6)    Συγκόλληση αξόνων και ανασύσταση κολοβωμάτων
7)    Συγκόλληση έμμεσων αποκαταστάσεων
3.    Ποιες είναι οι αντενδείξεις του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick;
Ασθενείς με ιστορικό υπερευαισθησίας στα μεθακρυλικά μονομερή και σ’αυτό το προϊόν.
4.    Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ του ClearfilΤΜ Universal Bond και του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick;
1.Εφαρμογή: Δεν υπάρχει κάποιος χρόνος αναμονής μετά την εφαρμογή του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick. Απλώς το εφαρμόζετε τρίβοντάς το σε ολόκληρη την κοιλότητα με το βουρτσάκι εφαρμογής. Ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick θα πρέπει να τριφτεί για 10 δευτερόλεπτα.
2.Ολοκληρωτικά καινούργια χημική σύνθεση που αποτελείται από ένα νέο αμιδικό μονομερές περισσότερο σταθερό με λιγότερη προσρόφηση νερού.
5.    Υπάρχει κάποια διαφορά στην αντοχή του δεσμού μεταξύ του ClearfilΤΜ Universal Bond και του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick;
Η αντοχή του δεσμού στον ClearfilΤΜ Universal Bond Quick με την οδοντίνη είναι υψηλότερη και πιο σταθερή αφού υπάρχει στη χημική του σύνθεση το νέο αμιδικό μονομερές.
6.    Μπορεί ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick να αντικαταστήσει τους CLEARFILΤΜ CERAMIC PRIMER PLUS και ALLOY PRIMER;
Αφού ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick περιέχει σιλάνιο και MDP, τα υλικά των έμμεσων αποκαταστάσεων και οι αποκαταστάσεις των σύνθετων ρητινών, οι οποίες είναι συμβατές με τις δύο αυτές ουσίες μπορούν να επεξεργαστούν με τον ClearfilΤΜ Universal Bond Quick. Η χρήση του CLEARFILΤΜ CERAMIC PRIMER PLUS ενδείκνυται για την επεξεργασία των έμμεσων υαλοϊονομερών προσθετικών αποκαταστάσεων. Ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick δεν είναι κατάλληλος για την επεξεργασία των πολύτιμων μετάλλων, το ALLOY PRIMER ακόμη απαιτείται γι αυτά τα υλικά.
7.    Υπάρχει κάποια διαφορά στην αντοχή του δεσμού μεταξύ του ClearfilΤΜ SE Bond και του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick;
Ο ClearfilΤΜ SE Bond έχει μεγάλη κλινική ιστορία. Αν και η αντοχή του δεσμού φαίνεται να είναι σημαντική, η μακροβιότητα του δεσμού είναι περισσότερο σημαντική στην κλινική επιτυχία. Στην περίπτωση αυτή, η σύγκριση μεταξύ του ClearfilΤΜ SE Bond και του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick, δείχνει ελαφρά υψηλότερη αντοχή δεσμού για τον SE Bond. Από την άλλη πλευρά, η χημεία του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick είναι τέτοια ώστε θα πρέπει να περιμένουμε τα ίδια μακρόχρονα αποτελέσματα μεταξύ των δύο συγκολλητικών συστημάτων.
8.    Ποια μέθοδο αδροποίησης πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με τον ClearfilΤΜ Universal Bond Quick;
Ανάλογα με την ένδειξη, η συγκόλληση μπορεί να γίνει ως αυτο-αδροποίηση ή με το K-ETCHANT Syringe για την επιλεκτική αδροποίηση της αδαμαντίνης ή με τη μέθοδο της ολικής αδροποίησης.
9.    Περιέχει ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick MDP;
Ναι, ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick περιέχει MDP το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο από 20 χρόνια, το MDP έχει αποδειχθεί εξαιρετικό στη συγκόλληση.
10.    Για το ClearfilΤΜ SE Bond πρέπει να περιμένουμε 20 δευτερόλεπτα για τον ενεργοποιητή να λειτουργήσει κατά τη συγκόλληση. Γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά;
Πρόκειται για το νέο αμιδικό μονομερές, το οποίο είναι κυρίως υπεύθυνο για τη βελτίωση της ταχύτητας διείσδυσης στον οδοντικό ιστό. Το μονομερές αυτό είναι πιο υδρόφιλο από το σύνηθες χρησιμοποιούμενο ΗΕΜΑ. Αυτό εξασφαλίζει την καλύτερη διείσδυση στην υγρή οδοντίνη. Επίσης το νέο αυτό μονομερές πολυμερίζεται καλύτερα και ύστερα είναι πολύ σταθερό στο υγρό περιβάλλον αφού είναι υδρόφοβο. Σε συνδυασμό με το MDP, η δημιουργία μιας μακρόχρονης αποκατάστασης επιτυγχάνεται.
Χαρακτηριστικά Προϊόντος
1.    Ποιο είναι το pH του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick;
2.3
2.    Πόσες εφαρμογές μπορούν να γίνουν με ένα μπουκαλάκι ClearfilΤΜ Universal Bond Quick
260 εφαρμογές.
3.    Είναι το ClearfilΤΜ Universal Bond Quick ακτινοσκιερό;
Όχι.
4.    Ποιο είναι το μέγιστο πάχος της επίστρωσης του ClearfilΤΜ Universal Bond Quick μετά τον φωτοπολυμερισμό του;
Το πάχος της επίστρωσης είναι 5-10 μm. Αν συγκριθεί με τους άλλους συγκολλητικούς παράγοντες όπως το Optibond FL που το πάχος της επίστρωσης θα φτάσει τα 50 μm.
5.    Ποιος είναι ο χρόνος ζωής του προϊόντος;
3 χρόνια από την παραγωγή του.
6.    Ποιες είναι οι συνθήκες φύλαξης του προϊόντος;
Ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία των 2-8 ˚C όταν δε χρησιμοποιείται. Όταν ο ClearfilΤΜ Universal Bond Quick φυλάσσεται στο ψυγείο, θα πρέπει να αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο των 15 λεπτών πριν τη κάθε του χρήση.